Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
100% gasloos wonen
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Energieadvies

100% gasloos wonen

100% gasloos wonen, we helpen u graag en vertellen u alles over gasloos wonen. Stap voor stap moeten we in Nederland alle woningen van het gas af halen. Wist u dat 95 procent van alle woningen nog aangesloten zijn op aardgas? 

De doelstelling om in 2050 100% gasloos te wonen, 100% gasloos te maken is nog ver weg. Maar het is wel belangrijk om op tijd te beginnen. Een woning van het gas af halen is een plan wat door de rijksoverheid is uitgewerkt. We doen dit om de te veel COâ‚‚-uitstoot te beperken.

CO2 uitstoot

Te veel COâ‚‚-uitstoot zorgt ervoor dat er een klimaatverandering optreedt, de aarde wordt hierdoor opgewarmd, alle afspraken zijn vastgelegd in het klimaatakkoord. Om een 100% gasloos te worden zullen veel woningen moeten worden aangepast worden. Dit kan het beste met een stappenplan. 

Gasloos wonen

Op www.gaslozewoningen.nl kunt stap voor stap kijken welke duurzame oplossing voor uw woning geschikt is. Wij zetten ons consumenten met partners vele woningen de komende jaren van het gas af te halen, duurzaam wonen is goed voor het milieu, bespaart veel energie en u draagt uw steentje bij aan de CO₂-uitstoot.  Op vele duurzame energiebesparende maatregelen zit subsidie, u leest alles over 100% gasloos wonen hierover op onze website.

Persoonlijk energieadviseur

Een online energieadviseur kunt u alles vertellen over 100% gasloos wonen en welke maatregelen er nodig zijn om uw woning te verduurzamen. Maar ook kijkt de energieadviseur of u wel bij de juiste energieleverancier bent aangesloten. Vele woningeigenaren hebben weinig zicht op de energierekening. De energieadviseur kunt u ook ondersteunen en adviseren om de juiste duurzame toepassingen voor uw woning. Vele energieadviseurs zijn ook gespecialiseerd in het uitvoeren van thermografische woning scan. Hiermee kunt u kijken waar de woning nog verbeterd kan worden voor na-isolatie.

energieadviseur voor een persoonlijk energie advies


100% gasloos wonen

Met een 100% gasloos wonen is het verduurzamen van uw woonhuis is niet zonder kosten. Door onder andere zonnepanelen, zijn er per jaar ook kosten terug te winnen. Minder betalen willen we uiteindelijk allemaal! Maar als u nog niet klaar bent om naar volledig gasloos te gaan kunt u al veel besparen op de energierekening. U kunt door duurzame energiezuinige maatregelen toe te passen al snel honderden euro’s per jaar besparen. Als u volledig van het gas af gaat en u de aardgasmeter laat verwijderen zult u minimaal € 800 per jaar aan vaste lasten besparen.

Duurzame subsidies

Duurzame subsidies zijn ervoor om woningeigenaren het helpen om de klimaatdoelstellingen te behalen zoals die zijn afgesproken in het klimaatakkoord.  Voor welke subsidie komt u in aanmerking? U kunt ook altijd een online energieadvies bureau inschakelen of een online subsidieadviseur benaderen om te kijken of u in aanmerking komt voor een subsidie.  

Er is subsidie als u een warmtepomp gaat installeren. Maar u komt ook in aanmerking voor subsidie als u de woning gaat isoleren. Bij aanschaf van zonnepanelen komt u in aanmerking voor een btw-teruggave op de aanschafprijs van de zonnestroom installatie. Dit is ook een vorm van subsidie. Voor het plaatsen van HR ++ glas of triple glas krijg u vaak geen subsidie, maar komt u in aanmerking voor een btw-verlaging op arbeid. Informeer naar de mogelijkheden.

Ventilatiesysteem

Over een ventilatiesysteem werd vroeger nooit gesproken, door slechte isolatie kwam er altijd voldoende verse lucht de woning in. Een 100% gasloos wonen woning moet goed geïsoleerd worden. Dit om geen koude lucht in de woning te krijgen en om de duurzaam opgewekte warmte niet uit de woning te laten ontsnappen. 

Tegenwoordig is een woning zo luchtdicht dat ventileren een vereiste is om een gezond binnenklimaat te krijgen. Het ventileren is mogelijk door middel van een mechanische ventilatie box.  Als de woning geschikt is voor een WTW-installatie adviseren we een WTW-unit.

Zonnestroom opwekken

Het opwekken van uw eigen stroom kan gemakkelijk in uw woonhuis, of beter gezegd: op uw dak met zonnepanelen. En als u maar beperkte mogelijkheden op het dak heeft kunt u ook overwegen om een PVT-panelen te plaatsen. Deze PVT-panelen wekken stroom op net als zonnepanelen, maar achter de zonnepanelen zit een afgiftesysteem waar u warm water voor de douche en voor het verwarmen van de woning kan gebruiken.  Met zonnepanelen kunt u voorzien in uw eigen elektriciteitsbehoefte. Hierdoor kunt u niet alleen 100% gasloos wonen, maar ook energieneutraal wonen.

Zonnestroom opwekken

Zonnepanelen

Zonnepanelen zorgen altijd voor een verlaging van uw energierekening, behalve als u nu wel of niet van het gas af wilt. Het is ook mogelijk om te investeren in zonnepanelen nog voordat u gasloos gaat wonen. Ook zijn er partners waar u de zonnestroom installatie kan financieren. U betaalt maandelijks een bedrag aan de leverancier van de zonnestroom installatie. De maandelijkse aflossing van vaak lager dan de maandelijkse energiekosten. 

U wordt op deze manier in staat gesteld zonder forse investeringen een zonnestroom installatie aan te schaffen. Informeer naar de verschillende opties die u heeft in het laten plaatsen van zonnepanelen.

De warmtepomp

De warmtepomp zorgt ervoor dat uw woonhuis voorzien is van warm kraanwater en zorgt voor een aangename temperatuur in uw woonhuis. 100% gasloos wonen. Er zijn vele soorten warmtepompen voor iedere woning en budget is er een oplossing te vinden om een woning gasloos te maken. Graag informeren we u naar de diverse mogelijkheden. Een advies is er wel om een dergelijke installatie altijd in combinatie met zonnepanelen te plaatsen.

Elektrische warmtepomp

In Nederland is de elektrische warmtepomp steeds meer in trek voor het goed en duurzaam opwarmen van het water in uw woonhuis. 100% gasloos wonen kiest u voor een duurzame energiezuinige elektrische warmtepomp zal er een boiler geplaatst moeten worden. Deze boiler is de voorraad warm water die u 24 uur beschikbaar heeft om in bad te kunnen of om te douchen. 

Afhankelijk van de gezinssituatie en de ruimte is het raadzaam een boiler tussen de 300 en 500 liter te kiezen. Deze boiler heeft ongeveer 1 uur nodig om op te warmen als deze leeg is. De boiler is ook beschikbaar in een uitvoering met een extra Solar spiraal. Op deze spiraal kan een PVT-systeem worden aangesloten. De zon verwarmt de boiler gratis met zonne-energie. Hiermee bespaart u aardgas en elektrische energie. Kan uitstekend zonder gas!

Van het gas af

Wilt u van het gas af en is uw huis goed geïsoleerd? Dan is zelf energie op wekken de volgende stap om van het aardgas af te gaan. Natuurlijk is het mogelijk om groene stroom in te kopen, maar uw maandelijkse kosten zijn veel lager wanneer u deze zelf opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen. Een nieuwe toepassing die steeds meer bekend wordt is een PVT-systeem. 

Woning isoleren

Het is dus van belang dat uw woning voorzien is van zeer goede isolatie. Denk hierbij aan vloerisolatie, dakisolatie, raamisolatie en (spouw)muurisolatie. Bij elke deze toepassing kunt u subsidie aanvragen. De rijksoverheid stimuleert u hierbij. Op de website www.rvo.nl kunt u zien aan welke voorwaarden u moet voldoen, maar ook de isolatiespecialist kunt u goed informeren wat de mogelijkheden zijn.  Elke woning is anders, misschien heeft u uw huis al verbouwd of beter geïsoleerd.

 Als u niet zo goed weet of uw woning voldoende is geïsoleerd kunt u ook een energieadviseur raadplegen. Maar misschien bent u wel niet bekend met de bestaande isolatie. Het is daarom verstandig om hier een expert naar te laten kijken, we kunnen u hierbij helpen. Samen bespreken we de resultaten, maken we een plan en hebben we het over ventilatie.

Goede isolatie

Goede isolatie is erg belangrijk als u een gasloze woning gaat maken. Een woning die niet goed geïsoleerd is kan niet op een duurzame manier verwarmd worden. De woning is dan niet goed warm te krijgen. Duurzaam verwarmen gebeurt met een afgiftesysteem waar warm water doorloopt van ongeveer 33 graden. Deze manier van verwarmen is energiezuinig.

Gasaansluiting verwijderen

Woning van het gas af? Woont u al (bijna) gasloos? Dan zal er ook iets met uw gasaansluiting moeten gebeuren. U heeft 2 opties, het volledig verwijderen van de aansluiting of (tijdelijk) afsluiten. Uw energieleverancier zal dan minder (netwerk)kosten rekenen omdat u geen gebruik meer maakt van deze aansluiting. In 2021 mogen de netwerkbeheerders geen kosten meer in rekening brengen om een woning af te sluiten van het aardgas. Dit heeft de voorzieningsrechter bepaald.

WTW-unit

Over een ventilatiesysteem werd vroeger nooit gesproken, door slechte isolatie kwam er altijd voldoende verse lucht de woning in. Een gasloze woning moet goed geïsoleerd worden. Dit om geen koude lucht in de woning te krijgen en om de duurzaam opgewekte warmte niet uit de woning te laten ontsnappen. 

Tegenwoordig is een woning zo luchtdicht dat ventileren een vereiste is om een gezond binnenklimaat te krijgen. Het ventileren is mogelijk door middel van een mechanische ventilatie box.  Als de woning geschikt is voor een WTW-installatie adviseren we een WTW-unit.

Cv-ketel vervangen

Kiest u voor een woning zonder gas, dan is het nodig om uw cv-ketel te vervangen. Maar wilt u de eerste stap zetten kunt u ook een warmtepomp in combinatie met een cv-ketel maken. Dit noemen we hybride. Op het moment dat de buitentemperatuur te laag wordt en de woning niet meer met een warmtepomp verwarmd kan worden neemt de cv-ketel het over.

 Hierdoor bespaart u veel aardgas. Als u veel aardgas bespaart dan scheelt dat in de kosten.  Ook is het belangrijk om maatregelen te treffen in de keuken. Als u namelijk kookt op gas, dan is het nodig dat u elektrisch gaat koken. Uw gaspitten zullen vervangen worden door bijvoorbeeld een inductiekookplaat

Gasloos verwarmen

De laatste jaren worden er steeds meer broeigassen zoals COâ‚‚ in de lucht uitgestoten. Door de grote hoeveelheid broeikassen, wordt de aarde langzaam warmer en stijgt de temperatuur. Hierdoor verandert ons klimaat en wordt onze aarde opgewarmd. Wanneer u uw woning met aardgas verwarmt, draagt dit bij aan de CO2-uitstoot. Door uw woning op een duurzame manier te verwarmen levert van u ook een bijdragen om vermindering van deze CO2-uitstoot.

Verwarmen van de woning

Het verwarmen van uw woning kunt u doen met een elektrische warmtepomp, PVT-panelen of heel eenvoudig met infrarood panelen, al deze duurzame toepassing gebruiken geen gas maar elektriciteit. Om deze stroom zelf op te wekken kunt u gebruik maken van duurzame energie. Hierbij kunt u bijvoorbeeld door gebruik maken van zonnepanelen. Eigen stroom opwekken is duurzaam. Lees verder hoe we uw woning kunnen verduurzamen en gasloos kunnen maken. In het stappenplan staan de oplossingen om een woning stap voor stap te verduurzamen.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Online energieadviseur
Online energieadvies
Energieadvies
Persoonlijk energieadvies
Persoonlijk energieadvieseur aan huis
Energieadvies aan huis