Fujitsu Airco

Stappenplan gasloos wonen

Fujitsu airconditioners en warmtepompen

Fujitsu airconditioners en warmtepompen behoren tot de top van de wereld. Het hoofdkantoor van Fujitsu is gevestigd in de Japanse stad Kawasaki. Ze hebben al meer dan 50 jaar ervaring als ontwikkelaar van kwaliteit airconditioners en warmtepompen. Ze zijn in meer dan 100 landen actief met een duidelijke missie, veel comfort op het vlak van klimaatbeheersing maar wel met veel aandacht voor het milieu. We leveren een compleet programma van Single- en Multi Split airco’s en hebben een complete lijn met  VRF airconditioning systemen in ons programma. Al onze airconditioners hebben voor koelen een minimale energie label van A+ of hoger voor verwarmen en A++ of hoger voor koelen, dit is afhankelijk van het type warmtepomp. Goede kenmerken van een Fujitsu airco zijn, energiezuinig , moderne vormgeving , eenvoudige bediening en R32 koudevulling.

Fujitsu airco singel split
Fujitsu airco singel split
Fujitsu Multi Split Airco
Fujitsu Multi Split Airco
Fujitsu Multi Split Airco
Fujitsu Multi Split Airco

Fujitsu inverter technologie

Fujitsu heeft in hun eigen fabrieken een A-label inverter ontwikkeld die bijdraagt aan een energiezuinige airconditioner of warmtepomp. Deze inverter technologie zorgt dat de compressor met DC gelijkstroom modulerend aangestuurd wordt. Hiermee heeft u een lagere aanloopstroom en dit maakt de airco of warmtepomp uitermate geschikt om in woonhuizen en kleine kantoren te gebruiken. Ook kunt u hiermee een groot tempratuurbereik halen met koelen of verwarmen. Door deze technologie is Fujitsu van energielabel A naar A+ tot de meest zuinige A++ label gegaan. Hierdoor kunnen de Fujitsu airconditioners en warmtepompen optimaal presteren bij koudere tempraturen. De kwaliteit van Fujitsu airconditioners of warmtepompen kan optimaal en zuinig presteren tussen de +7 en -10 graden Celsius. Hiermee onderscheiden we zij zich ten opzichte van hun concurrenten.

Fujitsu Single Split airco

Fujitsu Single Split airco’s zijn er in diverse modellen en typen opgenomen in ons programma. Voor iedere situatie is een oplossing om de juiste airconditioner voor u te vinden. De Single Split airco’s zijn in 4 types beschikbaar: in wand unit, cassette unit, plafond of muur unit en als inbouw-unit. Alle Fujitsu Single Split airconditioners kunnen tussen de 15 en 20 meter van binnen-unit tot aan de buiten-unit geplaatst worden. Dit is afhankelijk van het model en type airco. De meeste airco’s worden geleverd in een 230 V aansluiting.

Fujitsu Multi Split airconditioner

Fujitsu Multi Split airco’s  zijn beschikbaar in diverse uitvoering. Zo zijn er bepaalde buiten-units waarop 2 tot 6 binnen-units aangesloten kunnen worden. De binnen-units kunnen allemaal koelen of verwarmen. Op de Fujitsu Multi Split buiten-units kunnen alle modellen binnen-units op worden aangesloten. Er kan dus eenvoudig een wandunit gecombineerd worden met een cassette unit en een inbouwunit. Afhankelijk van het type buitenunit kan tussen de 40 en 80 meter koelleiding worden aangesloten worden. Hierdoor is de Fujitsu Multi Split airconditioner een uitstekende oplossing en een woonhuis te verwarmen of koelen in een gasloze woning.

Energiezuinige airconditioners van Fujitsu

Bij Fujitsu staat kwaliteit en energiezuinigheid hoog in het vaandel. Het is dan ook niet gek dat ze trots zijn dat ze bij de wereld top behoren als het gaat over geluid en energieverbruik. De meeste airco en warmtepomp systemen hebben dan ook een A++ label. Deze prestatie wordt niet op één moment gemeten maar er wordt juist gekeken naar het gemiddelde jaarlijkse verbruik. Sinds 1 januari 2013 is er een energieprestatie label SEER/SCOP. Deze normering houdt rekening met de wisselende buitentemperaturen over het gehele jaar. De verwarmingspresaties bij lage buiten tempraturen tellen nu ook mee bij de beoordeling van het seizoens rendement. Fujitsu warmtepompen presteren erg goed bij een buiten tempraturen tussen de +7 en – 10 c Celsius. Dit is hier in Nederland dus niet vaak aan de hand. Maar een warmtepomp die met deze buitentempraturen optimaal kan presteren zal minder energie verbruiken en de woning altijd op de juiste tempratuur krijgen.

Onderhoud aan Fujitsu airco’s

Het onderhoud aan een Fujitsu airco is erg belangrijk! Vervuilde filters en buitenunits dragen niet bij aan een energiezuinige airco installatie. Een airco waar de filters vervuild van zijn verbruikt meer energie dan een airco waar de lucht eenvoudig door de airco unit gezogen kan worden. Ook kan de installateur tijdig problemen of waarde volle tips geven als hij bij u op bezoek is voor het jaarlijks onderhoud. Voor het reinigen van uw Fujitsu airco installatie raden wij u aan een gespecialiseerd F Gassen gecertifieerde installateur in te schakelen. Deze installateur is bevoegd om aan uw dure installatie te werken.