Gasloos bouwen

Stappenplan gasloos wonen

Gasloos bouwen

Een gasloos huis bouwen is de overheid verplicht. Nieuwe woningen hebben geen gasaansluiting meer en de vergunning wordt niet in de woning niet aan bepaalde eisen eisen. Maar is dit allemaal zo erg? Een nieuwe gasloze woning is niet mogelijk. Je kan nu veel oplossingen van ons platform.

Hoe werkt dit? De architect ontwerpt een woning zoals u dat bedacht heeft. Er is een epc berekening gemaakt en daar komt een uitkomst uit. Elke toepassing die met de bouwen te maken krijgt krijgt een score. De epc-score wordt niet meer dan de bouw vergunning. U moet nu samen met uw bouwteam / adviseurs keuzes maken welke gasloze toepassingen u gaat om uw woning gasloos te verwarmen.

Het is goed om een stappenplan te maken. Dit is ook een van de gevolgen van de gaswinning. Maak een lijstje met de oplossingen die aan uw wensen voldoen. Nu begint het naar de juiste installateurs, die u alles kunnen vertellen over de toepassingen die u is geselecteerd. De verdieping is goed te verwarmen met een vloerverwarming. Een houten vloer kan maar hout is een isolator, dat betekend dat er veel energie verloren gaat om het hout en de woning te verwarmen. Een tegelvloer is dus beter! Om de juiste capaciteit van de vloer te bereken is het werk van een legplan te laten maken. We weten dus nu hoeveel energie in de vloer moet om de begane grond te verwarmen. Met dit gegeven kunnen we nu de warmtepomp selecteren.

Nu moet er gekeken van er een ketel in de staat om het sanitaire water op te weken. Hier zijn ook verschillende opties voor. Een ketel op de warmtepomp, een ketel met een 2e spiraal en een zonneboiler van maken kan. Van je kiest een elektrische ketel. Al deze toepassing van elektriciteit. Om daar zo weinig van te gebruiken is de verstandig om de stroom zelf op te wekken. Zonnepanelen op het dak! En zo kunt u met het stappenplan u wensen selecteren en de juiste installateur om een gaslozewoning te bouwen.

Nul op de meter woning - Gasloos wonen in eersel