Huis verwarmen zonder gas

Stappenplan gasloos wonen

Huis verwarmen zonder gas

Om uw huis te verwarmen zonder gas heeft Gaslozewoningen.nl een stappenplan gecreƫerd om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken. We gaan hier alle stappen benoemen, zodat het duidelijk wordt welke stappen u nog kan uitvoeren.

Het begint met het isoleren van uw huis. Er zijn verschillende vormen van isoleren. U kunt bijvoorbeeld de vloer laten isoleren, maar ook spouwmuurisolatie, raamisolatie en dakisolatie.

De volgende stap is het verwarmen door middel van zonne-energie. De zon is teen onuitputtelijke bron van schone en duurzame energie. Tegenwoordig schijnt de zon steeds vaker en wordt het dus steeds meer aantrekkelijk om door middel van zonne-energie te verwarmen. Dit kunt u doen met zonnepanelen, een zonneboiler en PVT panelen.

Met een PVT-systeem kunnen woningen zowel van elektriciteit als van thermische energie worden voorzien.

De derde stap naar een gasloze woning is het optimaliseren van de ventilatie in uw woning. Vroeger werd hier nooit of nauwelijks over gesproken omdat een woning zoveel naden en kieren had dat er altijd al voldoende verse lucht in de woning kwam. Tegenwoordig is een woning zo luchtdicht gebouwd dat ventileren een vereiste is om een gezond binnenklimaat te krijgen.

Huis verwarmen zonder gas - Gasloos wonen

Een warmte terugwin unit installatie voorziet uw woning de gehele dag van verse lucht.

In deze unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht te verwarmen.

Nu de vierde en laatste stap. Alle airconditioners zijn tegenwoordig uitgevoerd als warmtepomp. Airco's kunnen niet alleen koelen, maar ook verwarmen.

Een groot deel van de energie halen zij uit de buitenlucht en zijn daardoor erg energiezuinig. Airco's zijn er in diverse soorten en je kan er ook meerdere units combineneren op een buitenunit.

Een huis verwarmen zonder gas kan met een warmtepomp. Maar welke warmtepomp is voor mijn huis geschikt? Het is belangrijk om een warmtepomp te kopen die bij uw woning en gezinssituatie past. Verdiep u goed in welke keuzes er gemaakt kunnen worden.

Gasloos wonen zonder dat er een warmtepomp is? Dan is het wellicht een optie om gebruik te maken van elektrische verwarming. De mogelijkheden bestaan uit, elektrische radiatoren, convectoren, elektrische cv-ketels en infraroodpanelen. Deze producten zijn zowel als hoofdverwarming als bijverwarming toe te passen en zijn voorzien van slimme regelingen waardoor er geen onnodig energieverbruik optreedt. Met zonnepanelen op uw dak heeft u gratis verwarming.

Lees meer: https://aardgasvrij.nibenl.eu/verwarmen-zonder-gas/verwarmen-zonder-gas