Cv ketel vervangen door pelletkachel

Stappenplan gasloos wonen
Blog

Gepubliceerd op

Pelletkachel alternatief voor cv installatie - gasloos wonen

Cv ketel vervangen door pelletkachel

Het duurzame alternatief voor uw cv-ketel

In de meeste Nederlandse huishoudens brandt nog een gasgestookte cv-ketel. Als u milieubewust bent, zoekt u vast naar een duurzaam alternatief. Een pelletkachel is dat, lees hier waarom.

Dé duurzame alternatieven voor cv-ketels

Dé meest duurzame alternatieven voor particulieren zijn de pelletketel, pellet cv kachel en de warmtepomp. Voor de warmtepomp krijgt u subsidie de pelletkachel helaas niet. De meeste particulieren komen niet in aanmerking voor andere alternatieven voor hun cv-ketel. Pelletketels en pelletkachel-cv's als alternatief voor uw gasgestookte cv-ketel. Echter, we raden een warmwaterpomp voor individuele particulieren niet af. Wel laten we u graag de grote verschillen tussen de twee oplossingen zien. Zo kan een pelletketel of pelletkachel-cv in alle type huizen worden geplaatst en is een pelletketel of pelletkachel-cv in de regel duurzamer en goedkoper.

Pelletkachel alternatief voor cv installatie - gasloos wonen

Pelletkachel: verwarmt slechts één ruimte

Belangrijk om te weten is nog dat een pelletkachel iets anders is dan een pelletketel of een pellet cv kachel. Een pelletkachel staat meestal in de woonkamer en verwarmt maar één ruimte. Een pelletkachel kan niet de hele cv-installatie vervangen en warm tapwater leveren. U heeft dan nog een andere, extra oplossing nodig.

Onze partners kunnen u er alles over vertellen

Een pelletketel is bijzonder duurzaam. U stookt zelfs CO2-neutraal. Veel mensen denken dat, omdat je nou eenmaal hout stookt, een pelletkachel-cv niet energieneutraal is. Maar pellets zijn gemaakt van resthout uit de timmer- en houtindustrie (EN+A1-geproduceerd). Er worden dus geen bomen gekapt voor deze pellets.

CO2 Neutraal stoken zonder dat er bomen gekapt worden

De bomen die door de houtindustrie worden gebruikt, hebben al Co2 opgenomen (natuurlijke omloop). Het grootste deel van die bomen wordt gebruikt voor het maken van meubels en andere toepassingen met hout. Deze bomen worden dus niet voor de houtpellets gekapt. En er ontstaat dus nooit meer Co2 dan dat de boom al heeft opgenomen.