Elektrische vloerverwarming

Stappenplan gasloos wonen
Blog

Gepubliceerd op

Elektrische vloerverwarming zuinig - Gasloos wonen

Elektrische vloerverwarming

Met elektrische vloerverwarming kunt u een ruimte onafhankelijk van het CV systeem verwarmen. Elektrische vloerverwarming wordt onder andere geleverd op zeer dunne matjes of folies. Waar u bij standaard vloerverwarming sleuven moet maken in de vloer, is dit bij elektrische vloerverwarming.

Hoe verwarmt u uw elektrische vloerverwarming?

Wanneer u kiest voor elektrische vloerverwarming in bijvoorbeeld uw woonkamer, scheelt dit enorm aan ruimte. Ruimte welke u anders kwijt was aan traditionele CV en radiatoren. Met elektrische vloerverwarming kunt u een ruimte onafhankelijk van het CV systeem verwarmen.

Wanneer u in een appartement complex woont en u bent aangesloten op een duur blok verwarming systeem en u kunt deze opzeggen dan zijn er zeker mogelijkheden om de verwarming op te zeggen als dat gaat. Elektrische vloer verwarming samen met infrarood panelen zou zeker een optie zijn om een gasloze woning te realiseren!

Vloerverwarming inregelen

Elektrische vloerverwarming folie onder o.a. laminaat, PVC in de woonkamer

De dikte is slechts 0,2 mm en van kunt u eenvoudig zelf aanleggen. Door de geringe laagdikte van het vloerverwarmingssysteem, is het de ideale oplossing voor woonkamers waar elke mm opbouwhoogte telt. De verwarmingsfolie wordt nooit te warm. Veel verwarmingsfolies mogen niet dubbel gelegd worden of gedeeltelijk overlappen. Een laminaatvloer kan dan te warm worden, waardoor de vloer beschadigd raakt. Met de verwarmingsfolie is dit geen probleem.

Elektrische vloerverwarmingsmatten onder tegels in de woonkamer

Onder tegels adviseren wij een vloerverwarming door middel van elektrische vloerverwarmingsmatten. Deze kunnen direct onder de tegelvloer worden gelegd zodat de te verwarmen massa tot een minimum beperkt wordt. De elektrische vloerverwarmingsmatten hebben een vermogen van 150W/m². Zowel de standaard thermostaat, als de digitale klokthermostaat werkt met een vloersensor. Hiermee kunt u temperatuur van de vloerverwarming elektrisch, eenvoudig instellen via de standaard bijgeleverde thermostaat.