Gasloos cv ketel vervangen

Stappenplan gasloos wonen
Blog

Gepubliceerd op

CV ketel vervangen door warmtepomp - Gasloos wonen

Gasloos cv ketel vervangen

De cv ketel moet vervangen worden. Wat gaan we doen? Is onze woning geschikt om gasloos te verwarmen? Hoe gaan we warm water maken. Deze vragen zijn een prima vraagstuk voor een gespecialiseerde adviseur. Ten eerste zal er goed naar de huidige installatie gekeken moeten worden. Wat voor afgifte systeem is in de woning aanwezig? Waar zitten de knelpunten die aangepast kunnen worden? Welke ruimtes ga ik met welke toepassing verwarmen? Hoe dik is de diameter van de hoofleidingen van de cv ketel naar het afgifte systeem? Als dit bekend is dan moet er gekeken worden of de warmte goed in de woning blijft, dit is belangrijk om te kijken of de woning met een aanvoer tempratuur van ongeveer 33 graden verwarmd kan worden...lees verder

Hybride warmtepomp

Staan niet alle lichten op groen om een volledige elektrische warmtepomp te installeren  dan kan er nog een keuze gemaakt worden om een hybride warmtepomp te plaatsen. Deze warmtepomp kan tot een bepaalde ingestelde buitentempratuur de woning prima verwarmen. Als de woning niet warm genoeg wordt dan springt te cv ketel  bij. Deze kan de woning verder verwarmen tot de gewenste tempratuur. Ook kunt u dan gewoon warm water maken op het moment dat er warm water nodig is.

De zonneboiler: een ander alternatief

Een andere optie is om op een later moment een warmtepomp boiler te installeren zodat u lekker energie kan besparen. Wellicht in de toekomt nog uitbreiden met een zonneboiler. Op al deze toepassingen zitten veel subsidies, u kunt hier extra veel energie en geld besparen! Als u nu kiest voor een nieuwe cv ketel omdat u woning op dit moment niet geschikt is om met een warmtepomp te verwarmen dan kan u kiezen voor een energiezuinige cv ketel. Maar met een nieuwe cv ketel bespaart u ook aardig op uw gasrekening vanwege het feit dat de nieuwe generatie cv ketels steeds zuiniger worden. De installateur kan de cv ketel op inregelen zodat hij niet teveel warmwater gebruikt. Hier kan ook nog aardig op bespaart worden.