Monobloc warmtepomp

Stappenplan gasloos wonen
Blog

Gepubliceerd op

Monobloc warmtepomp - Gasloos wonen

Monobloc warmtepomp

Een monobloc warmtepomp is een slimme en energiezuinige keuze. Bent u van plan uw woning te gaan verbouwen, plant u een renovatie of gaat u uw Cv-installatie vervangen? Dan heeft u waarschijnlijk al nagedacht over hoe u uw woning gaat verwarmen en op welke manier u dat allemaal kan gaan doen. Een warmtepomp onttrekt energie van de omgeving: Aan de lucht, de bodem of het grondwater. Groene energie uit de natuur is ten slotte gratis en onuitputtelijk en dat is een heel groot voordeel...lees verder

Besparen met een monobloc warmtepomp:

Wanneer u een monobloc warmtepomp laat instaleren, begint u meteen met besparen. Een warmtepomp is vele malen zuiniger dan een traditioneel verwarmingssysteem, zo zuinig dat het maar een vierde van de elektriciteit verbruikt ten opzichte van het traditionele verwarmingssysteem. Uw energiefactuur zal dus meteen vele malen lager liggen. Dankzij de beschikbare subsidies wordt de terugverdientijd van uw nieuwe warmtepomp een stuk korter dan u zou denken. Investeren in een warmtepomp is investeren in de toekomst. Niet alleen in de toekomst van het milieu, maar ook in de toekomst van uw huis en uw portemonnee.

Werking van een monobloc warmtepomp:

U zult zich vast afvragen wat een monobloc warmtepomp nou precies is. Bij dit type warmtepomp zitten allen componenten ingebouwd in een toestel. Het grote voordeel hiervan is dat de koelvloeistof in een gesloten circuit zit en dat er geen koeltechnische handelingen nodig zijn bij de installatie en bij het onderhoud van uw nieuwe warmtepomp.

Dit in tegenstelling tot een splitopstelling, waarbij de verdamper en condensor juist gescheiden van elkaar functioneren en er tussen de buiten- en binnen unit leidingen lopen met koudemiddel. De monobloc warmtepomp kan buiten worden opgesteld en hoeft daarna alleen nog waterzijdig te worden aangesloten op een boiler/buffervat binnen. Daarmee is het een alternatief voor bijvoorbeeld woningen met weinig beschikbare opstellingsruimte. Dit is veilig voor het milieu en voor uw portemonnee.

Lees meer: https://installateurszaken.nl/monobloc-warmtepompen/