Van het gas af subsidie

Stappenplan gasloos wonen
Blog

Gepubliceerd op

Duurzaamheid energie besparen

Van het gas af subsidie

Van het gas af? Denk aan uw subsidie! Veel huizen in Nederland gebruiken nog te veel onnodige energie. De overheid wil dit graag veranderen. Om u te helpen bij het verduurzamen van uw huis biedt de overheid u als woningbezitter dan ook verschillende mogelijkheden om extra voordelig energie te gaan besparen. Op deze pagina kunt u meer lezen over de regelingen en subsidies die de onze overheid uw biedt.

Waar kan ik subsidie voor aanvragen?

Met dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en HR++ of triple glas bespaart u veel energie. Goed voor het klimaat, een warm huis en natuurlijk een lagere energierekening. Ook duurzame energie van zonnepanelen, zoneboilers en warmtepompen is goed voor het milieu en uw energierekening.

Er is een landelijke isolatie subsidie voor huiseigenaren. Dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie binnen en/of buiten, vloerisolatie en HR++ of triple glas wordt hierdoor ongeveer 20% goedkoper. U kunt de subsidie aanvragen als u 2 of meer maatregelen neemt.

Zonneboiler en regelingen

U kunt ook subsidie krijgen als u een zonneboiler koopt. Het bedrag verschilt per type zonneboiler en ligt ongeveer tussen de 750 en 2.000 euro. Met deze ISDE-subsidie wordt warm water van de zon nog aantrekkelijker. Een zonneboiler verwarmt water met behulp van zonlicht. Hierdoor kunt u bijna de helft op uw energieverbruik voor warm water besparen.

Voor het arbeidsloon bij isolatie geldt het lage btw-tarief van 9 procent.

Dit lage tarief geldt alleen voor het aanbrengen van de isolatie. Voor werkzaamheden daaromheen (denk bijvoorbeeld aan sloopwerk) geldt het gewone btw-tarief van 21%.

Het lage tarief geldt alleen als de woning ouder is dan 2 jaar of als het pand al meer dan 2 jaar als woning wordt gebruikt.

Naast de subsidies zijn er ook diverse regelingen en voordelen beschikbaar. Een van de bekendste is de mogelijkheid om de BTW die u over de aanschaf van uw zonnepanelen betaalt terug te vragen. Om gebruik te maken van dit voordeel dient u zich tijdelijk als ondernemer in te schrijven. U maakt dan gebruik van de kleine ondernemersregeling.

Lees meer: https://www.gaslozewoningen.nl/partners/simpel-subsidie