Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
Wanneer van het gas af
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Energieadvies

Wanneer van het gas af?

Wanneer van het gas af? Uw huis verwarmen zonder gas, om van het gas af te gaan zijn er vele mogelijkheden en er zal gekeken moeten worden wat het beste bij uw woning past.  Het eerste wat in u opkomt, is misschien de warmtepomp. Logisch, een warmtepomp kan bijna altijd geïnstalleerd worden, maar er zijn ook vele andere manieren om een woning te verwarmen.

De mogelijkheden die u heeft

  • airconditioning
  • gebruik maken van een volledige elektrische cv-ketel
  • een hybride elektrische warmtepomp
  • een elektrische warmtepomp
  • of infrarood verwarmen.
  • Pelletbrander of pelletketel

Wanneer van het gas af?

De meeste opties zijn erop gebaseerd om volledig van het gas af te kunnen, maar als de woning nog niet voldoende is aangepast dan kan er altijd voor een hybride systeem gekozen worden. Wat betekent het om “van het gas af” te zijn? Voor sommige mensen betekent dat alternatieve energiebronnen gebruiken, zoals zonne- en windenergie. Voor anderen betekent het dat ze in een gasloos huis wonen. En voor nog anderen betekent het misschien gewoon rijden in een hybride of elektrische auto. Maar wat uw definitie ook is, er zijn een paar dingen die belangrijk zijn om gasloos te gaan.

Ten eerste moet u zich bewust zijn van uw energieverbruik en manieren vinden om dat te verminderen. Dat kan betekenen dat u overschakelt op LED-gloeilampen of dat u uw huis isoleert om de verwarmings- en koelingskosten te verminderen. Ten tweede moet u investeren in gasloze technologieën.

Dat zou kunnen inhouden dat u zonnepanelen installeert of in een hybride auto investeert. Ten slotte moet u zich ertoe verbinden gasloos te leven. Dat betekent dat u op uw energieverbruik moet letten en keuzes moet maken die u helpen uw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Door deze stappen te zetten kunt u een verschil maken in de strijd tegen de klimaatverandering en helpen een duurzamere toekomst voor iedereen te creëren.

CO2 uitstoot

De hoeveelheid broeikassen, zoals COâ‚‚, in onze lucht stijgt en daar moeten we met ons alle wat aan doen. Hierdoor verandert ons klimaat en warmt onze aarde op, we krijgen hierdoor steeds meer wisselende dagen door. Wanneer u uw woning met aardgas verwarmt, draagt dit bij aan de CO2-uitstoot.  Door het verwarming van uw woning op een duurzame manier te doen kunt u een bijdragen leveren aan vermindering van deze CO2-uitstoot. Meer weten en lezen hoe een woning verduurzaamd moet worden lees je op www.gaslozewoningen.nl

Subsidies en financiering

De aardgas aansluiting

Als de woning gasloos is gemaakt kunt u de gasmeter laten verwijderen. Er zijn processen tegen de netbeheerder geweest omdat er een rekening werd gepresenteerd om de gasmeter uit de woning te laten verwijderen. Gelukkig dacht de rechter er anders over en nu kan men kosteloos van het gas af.  De gehele gasleiding hoeft niet uit de woning te worden gehaald, maar het weghalen van de gasmeter en het verzegelen van de leidingen is voldoende. Ook nu bespaart u want u heeft nu geen maandelijkse kosten meer om aangesloten zijn zijn op het gasnetwerk. Ook betaalt u nu geen energiekosten en belastingen meer over alles wat met het gas te maken heeft.

Aardgasvrij wonen wat kost dat?

Om een volledig aardgasvrije woning te maken zal er afhankelijk van de situatie een berekening gemaakt moeten worden. Wat is de situatie in uw woning? Is de woning goed geïsoleerd? Kunt u eenvoudig zonnepanelen of PVT panelen plaatsen op uw dak? En wat heeft u voor een afgiftesysteem in uw woning liggen? Al deze antwoorden moeten beantwoord worden om de juiste kosten van de woning te kunnen beantwoorden. 

Het allerbelangrijkste is om energie te besparen is juist door nu te beginnen alles stap voor stap. Het is helemaal niet nodig om alle stappen tegelijk te doen. Op alle stappen die u kiest, is het verstandig om te kijken welke subsidies er beschikbaar zijn. Je kunt dit bij het www.rvo.nl zien en vaak kunt u ook nog kijken of de gemeente er nog een bijdrage beschikbaar voor heeft.

Kosten financiering gasloze woning

Omdat de kosten van een woning compleet uit te voeren zal er een flink budget beschikbaar moeten komen. Maar dan pak je wel alles in een keer aan. Dit gaat vaak gepaard met een flinke verbouwing. Om vrij eenvoudig aan geld te komen om een de woning gasloos te maken zou u bijvoorbeeld een groene financiering kunnen aanvragen bij de bank.  Als u de woning al vele jaren in uw bezit heeft dan heeft u waarschijnlijk al een groot deel van de financiering terug betaald.

Ook zal uw woning flink in waarde zijn gestegen, hierdoor zal de WOZ-waarde van uw woning misschien vele malen hoger zijn dan uw financiering. Dit biedt vele kansen en in de meeste gevallen bent u goedkoper uit dan vroeger. De woning zal uiteindelijk nog meer in waarde stijgen.

Jaarlijkse energiebesparing

Als u de woning gaat verduurzamen betekend dat er eerst kosten gemaakt moeten worden voordat u er uiteindelijk iets aan verdient. Maar verdienen zal omgezet moeten worden in besparen. Besparen op energie en verminderen van de CO₂-uitstoot daar zal de grootste besparing zitten. De kosten van het aardgas zal de komende jaren alleen maar gaan oplopen samen met de duurzaamheidstoeslag op het verbruik van het gas. 

De maandelijkse belastingen op gas zal uiteindelijk hoger zijn dan de prijs die er per eenheid gas zal moeten worden betaald. Daarentegen zullen de kosten voor elektriciteit gaan dalen, mede door de grote hoeveelheden zonne energie en de vele windmolens op land en in de zee.

De energieadviseur

Nu de wereld steeds meer gericht is op duurzaamheid, zoeken steeds meer huiseigenaren naar manieren om hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Maar met zoveel beschikbare opties kan het moeilijk zijn te weten waar te beginnen. Dat is waar een energieadviseur om de hoek komt kijken.

Een energieadviseur kan advies geven over de meest uiteenlopende onderwerpen, van het installeren van zonnepanelen tot het overschakelen op een gasloze warmtepomp. Bovendien kan een adviseur u helpen de energiebehoeften van uw huis te beoordelen en een plan uit te werken dat aan uw unieke eisen voldoet. Of u nu net begint aan uw reis naar duurzaamheid of op zoek bent naar manieren om uw inspanningen naar een hoger niveau te tillen, een energieadviseur kan een onschatbare bron zijn.

energieadviseur voor een persoonlijk energie advies

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Online energieadviseur
Online energieadvies
Energieadvies
Persoonlijk energieadvies
Persoonlijk energieadvieseur aan huis
Energieadvies aan huis

1 gedachte over “Wanneer van het gas af?”

  1. Pingback: 6 tips voor een zwembad warmtepomp - Gasloze Woningen

Reacties zijn gesloten.