Airconditioning in huis

Stappenplan gasloos wonen

Airconditioning thuis is een duurzame oplossing in huis

In de zomer lekker koel, in de winter lekker warm!

Airconditioning in huis

In steeds meer woningen wordt airconditioning geplaatst. Het is heerlijk om op een warme dag s avonds heerlijk te kunnen slapen in een koele slaapkamer. Maar ook dat je met een airconditioning kan verwarmen. Alle airconditioners zijn tegenwoordig uitgevoerd als een warmtepomp. Een groot deel van de energie halen zij uit de buitenlucht. Airco's zijn er in diverse soorten en u kunt meerdere units combineneren op een buitenunit. 

Airconditioning is niets anders dan het conditioneren van lucht of dit nu koelen of verwarmen is. De binnen unit zuigt de lucht uit de ruimte op en trekt de lucht als het ware door de wisselaar heen, waardoor deze gekoeld of verwarmd wordt.

Gasloos verwarmen met airco
Gasloos verwarmen met airco
Gasloos singel split airconditioning
Gasloos singel split airconditioning

Single Split en Multi Split Airconditioning

Een Singel Split Airconditioning bestaat uit 1 binnen en 1 buitendeel dit is 1 set. Een Multi Split Airconditioning kan bestaan uit 2 tot 6 binnendelen en heeft 1 buitendeel. 


Soorten Binnen units

Er is voor bijna elke ruimte een oplossing. U kunt kiezen uit:

  • Wand unit
  • Cassette unit
  • Plafond / muur unit
  • Inbouw unit

 

Energie verbruik Airconditioning

Veel mensen denken dat een airco veel energie verbruikt, dat was vroeger zo maar tegenwoordig hebben alle airco’s een energielabel. Er zijn airco’s met een energielabel A en A+ en A++

Als u ook nog eens energie van de zonnepanelen hebt kunt u de opgewekte energie hiervoor gebruiken en kost het dus niets!


Filters

Er zijn ook speciale binnen units waar een filter in zit die virusdeeltjes uit de ruimte filteren. Hierdoor wordt de lucht gezuiverd. Een airconditioning installatie is er in het groot of klein en deze kunnen altijd op een energiezuinige manier gebruikt worden om één of meerdere ruimtes te koelen, verwarmen of ventileren.

Energie prestatie

Alle airco’s zijn energie zuinig en hebben een hoge COP. De hoogte van de COP hangt af van het type, merk en de toepassing. COP geeft niets anders aan dan het rendement van de unit. Een COP van 4 wil zeggen dat u er 1 euro energie in stopt en u er voor 4 euro energie uit krijgt in de vorm van koude of warme lucht. Aan een airco installatie mag alleen een F gassen gecertificeerde monteur werken die in dienst is van een bedrijf die een BRL 100 certificering heeft.

Om een goede airco installatie te berekenen of te installeren is wel wat vakmanschap nodig. Na oplevering krijgt u van de installateur certificaten die bij de installatie behoren en dat deze door een bedrijf met certificaat is aangelegd. Het kan voorkomen dat u milieu controle krijgt en dan moet u deze papieren laten zien. Ook vragen steeds meer groothandels naar deze papieren als er een garantie geclaimd moet worden.

Op zoek naar een professionele en adviserende airconditioning partner?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze airco partners: