Stappenplan gasloos wonen

Airco voor in huis

Steeds meer mensen laten in huis een Single- of Multi Split Airco installatie plaatsen. Dit komt voornamelijk omdat de zomers steeds warmer worden, maar consumenten ontdekken ook steeds vaker dat het heel handig is om een installatie te hebben die in zowel de zomer als in de winter gebruikt kan worden.

 

Single of Multi Split Airconditioning

Afhankelijk van de situatie in de woning kan bepaald worden of er één of meerdere airco’s geïnstalleerd moeten worden. Bij een Multi Split airco heeft u één buitenunit, maar het is niet altijd even gemakkelijk om met het leidingwerk bij de buitenunit te komen. Onze installateur partners zijn gespecialiseerd in het aanleggen van airco installaties nodig deze uit voor een deskundige installatie.

Airconditioning: koelen, verwarmen en ventileren

De huidige airconditioning units zijn uitgevoerd als een warmtepomp. Een warmtepomp kan warmte uit een kamer afvoeren, zodat er koude lucht in de ruimte wordt geblazen. Het systeem kan ook omdraaien, zodat deze warmte vanuit de buitenlucht maakt en deze de ruimte in blaast.

Snel op tempratuur

Een airco installatie kan thuis snel een ruimte koelen of verwarmen. Dit komt doordat de compressor snel koude of warmte kan opnemen uit de omgeving en de ventilator in de binnenunit kan op verschillende snelheden de koude of warme lucht de ruimte in blazen. Het grote voordeel is dat de ruimte snel en  op een energiezuinige manier op temperatuur is. Hierdoor bespaart u veel energie. Dit is ook een prima oplossing om kamers te verwarmen als de woning alleen is uitgerust is met een lage tempratuursysteem in de woonkamer. Deze oplossing maakt het een stuk eenvoudiger om voor een warmtepomp installatie te kiezen.

Gasloos singel split airconditioning
Gasloos singel split airconditioning
Koelen of verwarmen singel split airconditioning
Koelen of verwarmen singel split airconditioning
Koelen of verwarmen singel split airconditioning
Koelen of verwarmen singel split airconditioning

Energiezuinig

Elke warmtepomp kan koelen of verwarmen door middel van de energie die opgenomen wordt uit de omgeving. De techniek die de warmtepomp aanstuurt gebeurt doormiddel van een inverter. De inverter zit in de buitenunit en stuurt de compressor modulerend aan. Door deze techniek bespaart u veel energie. Het is dus belangrijk dat u een warmtepomp uitzoekt die het grootste rendement heeft. Hoe hoger de COP hoe meer rendement de warmtepomp heeft. Vaak zie je dat de COP van A merken hoger ligt dan bij de goedkopere warmtepompen. Met een warmtepomp kan je goedkoper eenvoudiger, sneller en zuiniger verwarmen dan met een cv-ketel.

Mobiele airco

Een mobiele airconditioning is een binnenunit en buitenunit in één die verplaatsbaar is. In de meeste gevallen moet er een afvoerslang naar buiten gemaakt worden. Er moet rekening gehouden worden met condenswater dat opgevangen moet worden. De traditionele airco is een stuk zuiniger dan een mobiele airco.

 

Airco voor in huis partners