Stappenplan gasloos wonen

Single Split Airconditioning

Met een Single Split Airco kan een ruimte gekoeld of verwarmt worden. In de ruimte binnen hangt een binnenunit en buiten staat een buitendeel. De binnenunit en de buitenunit zijn aan elkaar verbonden met een leiding set en een kabel. Er is hierbij een condens afvoer nodig. De maximale leidingafstand tussen binnenunit en buitenunit bedraagt ongeveer 15 meter. Het is raadzaam om een aparte 230V Voeding aan te leggen buiten.

Hoe werkt een Single Split Airconditioning?

De binnenunit van de Single Split Airco zuigt de lucht aan uit de ruimte en trekt dan de lucht over de verdamper. Deze blaast dan de lucht weer verwarmd of gekoeld weer in de ruimte. In de te koelen of verwarmden ruimte dienen de ramen en deuren gesloten te blijven. Na enige tijd zuigt de split airco de lucht aan die verwarmd of gekoeld is. Als de ingestelde tempratuur bereikt is zal deze stoppen met koelen of verwarmen.

 

Gasloos singel split airconditioning
Gasloos singel split airconditioning
Single Split Airconditioning
Single Split Airconditioning

Soorten Binnenunits

Er zijn diverse soorten binnenunits verkrijgbaar, er is een wandunit om eenvoudig aan de wand te  monteren, cassette units die in het plafond te monteren zijn en er zijn satelliet units om in te bouwen, bijvoorbeeld in een kast met een uitblaas rooster. De installateur kan u alles over de mogelijkheden vertellen.

  • Wand unit
  • Cassette unit
  • Plafond / muur unit
  • Inbouw unit

Wat is een Single Split Airconditioning?

Een Single Split Airconditioning een airconditioning systeem bestaande uit 1 binnenunit en 1 buitendeel aan elkaar verbonden doormiddel van  koelleidingen.

Toepassingen Single Split Airconditioning

Een Single Split Airco systeem wordt steeds vaker toegepast in woonhuizen, kantoren, winkels of tijdelijke ruimtes die in de zomer moeten koelen en in de winter moeten verwarmen. Dit is een prima vervanging voor een CV ketel.

Koelen of verwarmen

Een Single Split Airconditioning kan koelen of verwarmen. Als u gaat koelen dan onttrekt het koudemiddel in de binnenunit de warmte uit de ruimte, deze warmte wordt via de koelleidingen naar de buitenunit getransporteerd. De buitenunit blaast de warmte uit de unit. Als de ruimte verwarmt moet worden zal het Single Split Systeem omgekeerd gaan werken: dat wil zeggen het buitendeel transporteert de opgewekte warmte naar de binnen unit waardoor er warme lucht in de ruimte geblazen kan worden. Deze vorm van verwarmen is zeer energiezuinig.

Subsidie

Subsidie op een single splt airco systeem zit helaas geen subsidie op. Onlangs dat lucht/lucht warmtepompen warmtepompen zijn heeft de overheid beslist dat er geen subsidie wordt gegeven.

Single Split Airconditioning partners