Stappenplan gasloos wonen

Cv ketel vervangen

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel ligt tussen de 12 en 15 jaar.
Een cv-ketel wordt dan ook meestal vervangen na ongeveer 13 jaar.

Als de bestaande cv ketel die u heeft inderdaad zo oud is dan is de energierekening hoogstwaarschijnlijk vele malen hoger dan hij eigenlijk zou moeten zijn.
Daarom kiezen de meeste mensen er ook voor om een nieuwe cv-ketel te laten installeren.

Het is ook mogelijk dat u eerder uw cv ketel wilt laten vervangen omdat dat bijvoorbeeld voordeliger uitpakt dan het repareren.

 

CV ketel vervangen - Duurzaam- Gasloos

Besparen op stookkosten

De kans is groot dat u tot wel 20% te veel stookkosten betaalt, omdat uw cv-ketel door ouderdom veel te veel gas verbruikt. In de wintermaanden kan dit bedrag oplopen tot wel €20,- per maand. Door uw cv-ketel te laten vervangen gaat u hoogstwaarschijnlijk flink besparen op de stookkosten. U kunt het meeste besparen door te kiezen voor een Hr-Ketel.

Een hr-ketel gaat veel efficiënter, en daarom energiezuiniger om met warmte waardoor een rendement van 100% ineens haalbaar wordt. Door middel van deze ketel kunt u €300,- per jaar besparen op uw energiekosten.

Heeft u een cv-ketel van jonger dan 12 jaar die beschadigd is? Dan kan het dus ook de moeite waard zijn om een hr-ketel te kopen om uw oude kapotte ketel te vervangen.

U wilt optimaal rendement halen uit de cv ketel.

Een cv-ketel levert per minuut een x hoeveelheid warm water. Als deze hoeveelheid evenveel is als dat u gemiddeld gebruikt, stookt u het zuinigst en haalt u het meest optimale rendement uit uw cv-ketel. Er kan natuurlijk veel veranderen tijdens de levensduur van een cv-ketel, bijvoorbeeld als uw kinderen uit huis gaan.

Op dit moment kunt u een installateur bellen om de cv-ketel opnieuw in te laten stellen.

Voor grotere veranderingen in vraag naar warm water, bijvoorbeeld als u een bad laat plaatsen, is het vervangen van een cv-ketel vaak een betere optie.

Meer weetjes lezen?