Stappenplan gasloos wonen

Verwarmen met Infrarood

Infraroodpanelen verwarmen via stralingswarmte, op dezelfde manier als de zon dat doet. De warmtestraling verwarmt niet de lucht, maar het plafond, de muren, de voorwerpen en de mensen nemen de stralingswarmte op. De omgeving staat deze opgeslagen warmte af aan de ruimte, dit zorgt voor een aangenaam klimaat. Zo worden de verliezen en nadelen van opstijgende warme lucht (zoals bij convectieverwarming) vermeden. 

Wat is Infrarood?

De zon is onze grootste verwarmingsbron. De zon verwarmt via infraroodstraling. Voor het menselijk oog is infrarood onzichtbaar. Als infraroodstraling onze huid raakt, geeft dit een aangenaam warmtegevoel. Infraroodstraling wordt ook wel stralingswarmte genoemd.

Verwarmen met Infrarood

Wat Is Infrarood gasloos wonen ? Gasloos wonen
Wat Is Infrarood gasloos wonen ? Gasloos wonen
Infrarood verwarming gasloos wonen
Infrarood verwarming gasloos wonen

Infrarood is gezond!

Verwarmen doormiddel van infraroodstraling voorkomt de circulatie van stof. Dit heeft een positief effect op de luchtwegen omdat de ingeademde lucht schoner is. Infrarood tast de luchtvochtigheid niet aan waardoor groei van schimmels en huisstofmijten gereduceerd worden. 

Een gezonde luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 50-60 procent bij een temperatuur van 18-22°C. Een vochtigheid onder 40 procent is te droog, 65 procent is te vochtig. Voor een optimale woonhygiëne ligt de relatieve vochtigheid rond de 50 procent. 

Meer weten over Infrarood? Bekijk dan de pagina van een van onze partners!

Op zoek naar een professionele en adviserende infraroodverwarming partner?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen realiseren. Hieronder een greep uit onze infraroodverwarming partners: