Stappenplan gasloos wonen

Een warmer huis in de winter en een koeler huis in de zomer en toch een lagere energierekening. Via het dak gaat er veel warmte verloren in de winter. In de zomer komt ook veel warmte naar binnen, dus een goede isolatie is onmisbaar in uw woning. Isoleren kan dus op diverse manieren toegepast worden:

Isolatie van schuine daken

Isolatie van platte daken

Isolatiemateriaal aan de binnen- en buitenzijde

Zoldervloerisolatie

Isolatie voor een schuin en plat dak

Dakisolatie is mogelijk voor schuine en platte daken. Schuine daken hebben de meeste mogelijkheden om goed geïsoleerd te worden. De meest voorkomende vorm is isolatie aan de binnenzijde, in de vorm van PUR-schuim aan de binnenzijde van het dak. Een tweede optie is een zolderisolatiesysteem. Dit houdt de woning op temperatuur en zorgt direct voor een mooie afwerking van een schuine wand.

Een schuin dak kan aan de buitenzijde worden geïsoleerd door een polyurethaan isolatielaag onder de panlatten en dakpannen aan te brengen. Dit wordt het meest toegepast bij renovaties van vrij nieuwe woningen.

Kies de juiste vorm van dakisolatie

De vakmannen kunnen u helpen met de juiste keuze te maken. De materiaalkeuze gaat over het algemeen op de dichtheid en isolatiewaarde. De meest materialen zijn PUR-schuim, hardschuimplaten, glaswol, steenwol en noppenfolie.

Muurisolatie - Gasloos wonen
Muurisolatie - Gasloos wonen
Ontwerp plan gaslozewoning
Ontwerp plan gaslozewoning
Spouwmuur expert wand isolatie gasloos wonen
Spouwmuur expert wand isolatie gasloos wonen

Op zoek naar een professionele en adviserende isolatie partner?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen realiseren. Hieronder een greep uit onze isolatie partners: