Stappenplan gasloos wonen

Veel huizen in Nederland hebben spouwmuren. Dit type muur bestaat uit een binnen- en buitenmuur. En daar zit een open ruimte van circa 4 tot 9 centimeter tussen. De bedoeling van de spouw is dat het regenwater wat tegen de gevel komt geen kans geeft om via de muur naar binnen te dringen. Hierdoor hoeft u minder te stoken. Dit scheelt gemiddeld 30%, goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

Andere mogelijkheden voor muurisolatie

Buitenmuurisolatie

Welke mogelijkheid muurisolatie geschikt is hangt af van uw huis. Bij huizen gebouwd tussen 1930 en 1975 levert muurisolatie vaak veel op. De woning wordt direct beschermd tegen de weersinvloeden van buitenaf. De temperatuur is dan makkelijker constant te houden, dus de energiekosten gaan direct omlaag.

Als de spouwmuur al geïsoleerd is, wordt vaak gekozen voor extra buitenmuurisolatie. Dit is de duurste vorm van muurisolatie, maar geeft ook het hoogste rendement.


Binnenmuurisolatie

Binnenmuurisolatie wordt het minst vaak gekozen, omdat het minder efficiënt is dan spouwmuur- en buitenmuurisolatie. Het isoleren van de binnenmuur wordt meestal pas gedaan wanneer andere opties, zoals spouwmuurisolatie of gevelisolatie, technisch niet haalbaar zijn.

 

Op al deze werkzaamheden zit subsidie! De isolatie expert kan u er alles over vertellen!

Spouwmuurisolatie

Een makkelijke manier is spouwmuurisolatie. Een spouw is de ruimte van enkele centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Die ruimte kunt u laten bewerken met isolatiemateriaal.

Spouwmuur expert isoleren gasloos wonen
Spouwmuur expert isoleren gasloos wonen
Spouwmuur Expert isolatie
Spouwmuur Expert isolatie

Op zoek naar een professionele en adviserende isolatie partner?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen realiseren. Hieronder een greep uit onze isolatie partners: