Stappenplan gasloos wonen

Koude voeten en vocht in huis? Dan is het tijd om de isolatie partner in te schakelen. Veel huizen in Nederland hebben een aparte kruipruimte. Dit is een kleine ruimte onder uw huis welke zich onder de begane grond bevindt. De kruipruimte staat in direct contact met de bouwgrond, hierdoor is het er snel koud en vochtig. Zonder isolatie trekt het vocht en de kou automatisch naar boven; tegen de vloer. Het is dus niet vreemd dat de vloer op de begane grond in veel woningen vaak koud aanvoelt. Dit is op te lossen door de vloer aan de onderkant te isoleren. Per situatie zijn er verschillende manieren. 

Kruipruimte isolatie

Bij het isoleren van een kruipruimte wordt de bodem bedekt met een materiaal dat voorkomt dat condens op kan trekken. Dit is het piepschuim van PUR-schuim. Dit vormt een laag over de bodem. Het materiaal ligt los op de vloer, dus het kan mee stijgen als het waterpeil hoger wordt. Het isolatiemateriaal vangt het vocht op. De condensatie kan daardoor niet opstijgen naar de vloer, maar blijft het in de materiaal hangen. Hierdoor wordt de vloer minder vochtig en trekt de condens niet langer op naar boven. Dit zorgt voor warmere voeten, minder tocht, frissere lucht en droge vloeren. U kunt ook een folie gebruiken om de vloer af te dichten, dit voorkomt dat de vloer condens doorlaat.

Betonvloer isolatie

Kiest u voor de isolatie aan de onderzijde van de betonvloer om direct te besparen op uw energiekosten? De expert werkt in de kruipruimte. Deze moet vijftig centimeter hoog zijn. Als de onderzijde vlak is, kan hij direct starten met de aanleg van isolatie. Bij een ruwe ondervloer moeten er eerst gaten geboord worden, waar pennen en pluggen aan bevestigd worden. Daar kunnen de minerale dekens aan bevestigd worden.

Een tweede optie is het aanbrengen van PUR-schuim.

De vakman controleert ook of er voldoende ventilatie aanwezig is en legt zo nodig extra ventilatiegaten aan bij de buitenmuur. Dit gaat niet ten koste van het rendement op vloerisolatie.

Op isoleren zit subsidie, overleg met de adviseurs voor de mogelijkheden hierin.

Vloer isolatie spouwmuur expert gasloos wonen
Vloer isolatie spouwmuur expert gasloos wonen
Spouwmuur expert vloer isolatie wol gasloos
Spouwmuur expert vloer isolatie wol gasloos
Spouwmuur expert zolder vloer isolatie
Spouwmuur expert zolder vloer isolatie

Op zoek naar een professionele en adviserende isolatie partner?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen realiseren. Hieronder een greep uit onze isolatie partners: