Stappenplan gasloos wonen

Het afgiftesysteem zorgt ervoor dat op een lage tempratuur de woning verwarmd kan worden, vele woningen hebben een vloerverwarming. Vaak is een bestaande vloerverwarming nog niet geschikt voor de warmtepomp, maar kan deze vaak wel met simpele oplossingen geschikt gemaakt worden. U kunt ook de woning verwarmen met laag tempratuur verwarming (ltv) radiatoren, dit zijn speciale radiatoren die met een lage aanvoer tempratuur voldoende warmte kunnen afgeven om een ruimte te verwarmen, hier zitten kleine stille ventilatoren in die de warmte door de radiator heen trekken.

Veel woningen hebben op de bovenverdieping geen vloerverwarming. Er zijn vele alternatieve om de boven verdieping te verwarmen en eventueel te koelen. Slaap- en studeerkamers kunnen ook prima verwarmt worden met een airco installatie. Het voordeel hiervan is dat u er in de zomer ook mee kan koelen. Ook zijn er mogelijkheden om de kamers te verwarmen met infrarood panelen, deze kunnen voorzien zijn van een thermostaat.

Als dit gedeelte van de installatie kloppend is gemaakt dan kan de warmtepomp hierop aangesloten worden. Het is belangrijk om u te laten informeren door een adviseur om het afgiftesysteem in uw woning geschikt te laten maken voor de warmtepomp. 

Afgiftesysteem partners