Stappenplan gasloos wonen

Energie uit de aarde is niet eenvoudig aan leggen als u woont in een woonwijk, een klein perceel heeft of op een perceel dat al helemaal klaar is.

Toepassingen Energie uit de Aarde

Energie halen uit de aarde kan op verschillende manieren. Het is echter belangrijk dat er veel ruimte is op uw perceel. Vaak wordt een installatie met energie uit de aarde toegepast in nieuwbouw huizen of projecten. Ook zijn er diverse manieren mogelijk een energie uit de aarde te halen.

Hoe kan ik gebruik maken van energie uit de aarde?

In de meeste gevallen worden er bij nieuwbouw huizen installaties toegepast die uitgevoerd zijn met een gesloten bron. Om een gesloten bron te maken moet goed gekeken worden naar het afgifte systeem van de woning en het vermogen van de installatie. Afhankelijk van de capaciteit kan bepaald worden wat er in de grond moet worden gemaakt. Er zijn twee opties om een gesloten bron te maken. Belangrijk is de samenstelling van de grond.

Er kan een installatie gemaakt worden waar doormiddel van een grote boormachine gaten in de aarde geboord worden waarin slangen komen te zitten die met een lus in het te boren gat worden gestopt. Hoeveel gaten en lussen er gemaakt  moeten worden is afhankelijk van het vermogen dat de installatie nodig heeft om de woning van energie te voorzien. Een andere optie is om spiralen of horizontale kunststof leidingwerk in de grond aan te leggen. Het is belangrijk dat er voldoende perceel ruimte is en hoe de samenstelling van de aarde is.

Energie uit de aarde hoe werkt dat?

Als de leidingen die in de grond liggen aan elkaar verbonden zijn zullen ze gevuld worden  met een vloeistof. De vloeistof in de leidingen neemt de omgevingstempratuur van de aarde over. De leidingen die aan elkaar verbonden zijn komen uit in de technische ruimte daar waar ze aangesloten worden. De warmtepomp die in de installatie is gemonteerd zorgt voor de juiste tempratuur. Het grote voordeel in de zomer is dat als u gaat koelen er alleen maar het water uit de installatie hoeft worden rondgepompt. Het water uit de aarde zal rond de 15 graden zijn.

Is de locatie geschikt op energie uit de aarde op te wekken?

Als u energie uit de aarde wilt opwekken dan is dat een lang proces. Er dienen juiste installatie tekeningen en berekeningen gemaakt te  worden. Maar ook moeten de juiste specialisten worden ingeschakeld die u verder kunnen helpen. Er moet gekeken worden of er op uw perceel geboord mag worden. Het is dus verstandig om de juiste vakmensen in te schakelen om een goede installatie te maken.

Gasloos wonen laatste gaskachel
Gasloos wonen laatste gaskachel

Energie uit de Aarde partners