Stappenplan gasloos wonen

Uw woning duurzaam verwarmen met minder aardgas, dat kan met een hybride warmtepomp. Deze werkt samen met je cv-ketel op gas en is een goede tussenstap naar een all electric huis. De hybride warmtepomp werkt op stroom. U koppelt hem aan uw cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als het buiten heel koud is en zorgt voor uw warme water in de badkamer. U kunt de hybride warmtepomp aansluiten op uw huidige cv-ketel. 

Hybride warmtepompen

Hybride warmtepompen verminderen het gasverbruik van woningen met bijna 70%. Ze leveren daarmee een directe bijdrage aan de klimaatdoelstelling om het aardgasverbruik en CO₂-uitstoot te verlagen. 

Ze leveren een beperkte toename in de netbelasting op. De afnamepiek op koude dagen ligt na onderzoek van gemiddelde grootte (150 - 200 m2) net boven 1kw per dag. Tijdens zeer koude dagen neemt de ketel de warmtevraag voor zijn rekening, zodat de elektriciteitsvraag nooit extreem wordt.

Hybride warmtepompen leveren een beperkte toename in de netbelasting op. De afnamepiek op koude dagen ligt voor een groep woningen van gemiddelde grootte (150 - 200 m²) net boven de 1 kW per woning. Op zeer koude dagen neemt de ketel de warmtevraag voor zijn rekening, zodat de elektriciteitsvraag nooit extreem wordt. Zolang de hoeveelheid aan (elektriciteit verbruikende) installaties in een bepaalde buurt niet te hoog is, zijn er geen netproblemen te verwachten. 

Gasloze woning hybride warmtepomp
Gasloze woning hybride warmtepomp

Op zoek naar een professionele en adviserende warmtepomp partner?

Neem voor de meer informatie over de hybride warmtepomp en de kosten van een hybride warmtepomp contact op met één van onze partners: