Stappenplan gasloos wonen

Warmtepomp subsidies

Warmtepomp subsidies zijn alleen beschikbaar als je de bestaande woning gasloos gaat maken.

De Nederlandse overheid heeft een klimaatakkoord getekend waarin men instemt met het terugdringen van de CO2 uitstoot bij Nederlandse huishoudens. De manier bij uitstek om dit te doen is het terugdringen van het gasgebruik.Het streven is van de overheid dat er jaarlijks 50.000 nieuwbouwwoningen aardgasvrij worden opgeleverd, en dat 30.000 tot 50.000 woningen per jaar aardgasvrij worden gemaakt. Dit is de rede dat er diverse subsidies zijn om de installaties te installeren. Het is dus verstandig om een goed plan te smeden voordat men gaat beginnen. Kijk op gaslozewoningen.nl en maak een stappenplan om te kijken welke werkzaamheden het eerste uitgevoerd kunnen worden. Onze partner kan de subsidie verzorgen.

Subsidie warmtepomp - Gasloos wonen - Simpel subsidie

Hoe de overheid jou tegemoet komt

In het regeerakkoord 2017-2021 staat vermeld dat men de regio’s in ons land wil gaan verduurzamen. Er wordt dan ook een aantal subsidiemaatregelen beschikbaar gesteld om jou tegemoet te komen in de aanschaf van een warmtepomp. De ISDE maatregel is een maatregel die al sinds enkele jaren geldig is. De afkorting staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie. Het is een maatregel die inhoudt dat je bij een aanschaf van een milieuvriendelijk verwarmingsapparaat een subsidie verstrekt krijgt. Dit is een maatregel die in principe is afgegeven tot en met 31 december 2020. Je zou dus denken dat je naast het net vist als je in januari 2021 een warmtepomp aanschaft. Gelukkig is niets minder waar.

Aanvragen subsidie

Het aanvragen van de juiste subsidies in vaak  een arbeidsintensieve opgave. Je moet inloggen met je digid en de factuur en de bank afschrift meesturen. Enkele weken later krijg je het bedrag op de rekening gestort. We hebben ook een partner simpel subsidie die deze werkzaamheden eenvoudig kan uitvoeren.