Stappenplan gasloos wonen

Jaren 60 woning

Zoals we al vaker hebben aangegeven kan je via het stappenplan elke woning gasloos maken, maar dat kan niet zomaar. Het is verstandig om een plan te maken, zodat iedere stap uit het stappenplan goed uitgevoerd kan worden. Op de oplossingenpagina kunt u vele toepassingen vinden die in de woning kunnen worden toegepast. De eerste stap zou zijn een om een checklist te maken, hiermee kunt u voor uzelf een selectie maken hoe u de woning van het juiste comfort wilt voorzien. Vaak zijn jaren 60 woningen al eens gerenoveerd dus kan het verstandig zijn om met een adviseur door de woning te lopen.

Jaren 60 woning gasloos wonen
Jaren 60 woning gasloos wonen
Woonkamer verwarmen met warmtepomp gasloos wonen
Woonkamer verwarmen met warmtepomp gasloos wonen
Badkamer warm water warmtepomp
Badkamer warm water warmtepomp

Checklist jaren 60 woning 

  • Isolatie
  • Electra voorziening
  • Mogelijkheden installatie
  • Gezinssituatie (en toekomst)
  • Subsidie onderzoek
  • Warmteverlies berekening

Maak een checklist! 

Adviseur

Een adviseur kan met vrij eenvoudige middelen een warmte scan maken van de woning hiermee kan het snel inzichtelijk gemaakt worden waar de pijnpunten van de woning liggen. Ook kunt u samen  de checklist die u heeft gemaakt doorspreken of bespreken of de voorkeuren die u heeft opgeschreven uitvoerbaar zijn. Omdat iedere woning en situatie anders is kan hier nooit een vast patroon in aangehouden worden. Vaak zal de situatie aangepast moeten worden en sommige delen van de installatie komen wellicht te vervallen. Nu bekend is welke toepassingen geschikt zijn voor uw woning kunt u de subsidie partners benaderen. 

Toepassingen uitzoeken

Op de oplossingenpagina kunt u informatie vinden over de producten die op uw checklist staan, hiermee kunt u alvast wat informatie vinden die de fabrikant / leverancier op de heeft gedeeld. Belangrijk voor u als eindgebruiker is dat u een beetje kennis opdoet over hoe de aan te kopen toepassing te gebruiken zijn en wat de mogelijkheden zijn, zodat als de installatie geplaatst is het aan alle verwachtingen kan voldoen.

Installateurs

Het vinden van één of meerdere installateurs om de werkzaamheden uit te voeren zal een uitdaging worden. In deze tijden heeft iedereen het druk en uw project zal zorgvuldig en deskundig moeten worden uitgevoerd. Een gasloze installatie moet anders geïnstalleerd worden dan een aardgas installatie.  Om uw woning gasloos te maken zijn diverse disciplines en vakkennis nodig. Het is heel normaal dat er diverse bedrijven moeten worden ingeschakeld, vaak zeggen installateurs dat ze alle disciplines goed beheersen, maar schakelen uiteindelijk meerdere specialisten in. Het is goed om te vragen naar de diverse ervaringen en certificaten die ze hebben behaald om een woning gasloos te maken.

Jaren 60 woning partners