Stappenplan gasloos wonen

Een zonneboiler is een duurzaam product waar u de energierekening drastisch mee kunt verlagen: gratis warm water. Een zonneboiler bestaat uit een ketel en collectoren. Deze collectoren nemen de warmte uit de zon op, transporteren dat naar de warmtewisselaar en geven het zo over aan het water. Ook als de zon er nauwelijks is, kan een zonneboiler nog steeds warmte genereren. Het is verstandig om een back-up te hebben voor de dagen dat er geen zon is. Ook op de zonneboiler zit subsidie. De zonneboiler partner kan u er alles over vertellen.

Zonneboiler

In de zomer levert uw zonneboiler bijna al uw warme water. In de winter vaak niet. Maar u hoeft niet bang te zijn voor een koude douche, als er minder zonlicht is, zorgt uw combiketel van de warmtepomp voor warm water. De werking van een zonneboiler is eenvoudig: De verzamelaar op het dak vangt (zon)licht op en verwarmt een vloeistof. Deze vloeistof wordt rondgepompt door het systeem. De warmte wordt gegeven aan het water in het voorraadvat. Het voorraadvat is als een warmteaccu en het verwarmde water kan elk moment worden gebruikt. Is het vat leeg of nog niet op temperatuur? Dan springt de cv-ketel bij.

Installeren zonneboiler gasloos wonen

Heatpipes

Soms wordt beweerd dat een heatpipe zonnecollector een hoger rendement heeft dan een vlakke plaat collector. Het rendement van een enkele buis (warmtewisselaar) is bij een heatpipe inderdaad hoger. Tussen deze buizen zit echter flink wat loze ruimte en daarnaast is een relatief klein deel van de buis daadwerkelijk apparatuur oppervlakte. Hierdoor is het verschil tussen geïnstalleerde oppervlakte en apparatuur oppervlakte groot in vergelijking met een vlakke plaat collector. Bij deze laatste is nagenoeg heel de collector apparatuuroppervlakte. De vlakke plaat zonnecollector heeft dus een hoger rendement. 

Daarnaast is een vlakke plaat zonnecollector goedkoper dan een heatpipe én is de subsidie hoger. Ook qua levensduur adviseren we een vlakglas collector. Dit type is namelijk veel sterker en minder gevoelig voor bijvoorbeeld hagel.

LET THE SUN SHINE! 

Op zoek naar een professionele en adviserende zonneboiler partner?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen realiseren. Hieronder een greep uit onze zonneboiler partners: