Stappenplan gasloos wonen

Voordat u besluit om een zonnestroom installatie op het dak te laten plaatsen, is het raadzaam om u te verdiepen in de verschillende soorten panelen. Welke paneel u kiest, is vanzelfsprekend afhankelijk van uw wensen, uw budget en oppervlak/ type van uw dak.

De meest voorkomende panelen worden gemaakt van silicium.
Er zijn 4 verschillende soorten panelen. 

Monokristallijn 

Deze panelen zijn geschikt voor huiseigenaren die het maximale rendement willen behalen met een klein dak. De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan uit één kristal. Ze zijn geschikt voor kleine daken, omdat er minder m2 van nodig zijn. Hierdoor zijn ze een stuk duurder dan de andere mogelijkheden. 

Polykristallijn 

In een polykristallijn zonnepaneel bevinden zich zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kristallen. Deze panelen zijn een stuk goedkoper dan de monokristallijn panelen. Omdat u er meer van nodig heeft is het van belang dat er veel ruimte op het dak is. 

Amorf zonnepaneel 

In dit paneel wordt amorf silicium gebruikt. De panelen bevatten geen kristallen, hierdoor zijn ze zeer buigzaam. De amorfe zonnepanelen geven het minste rendement. De prijs ligt wel een stuk lager, maar deze zonnecellen zijn minder geschikt voor toepassing in daken. Dunne-film panelen worden vooral op voer- en vaartuigen zoals bussen, zeilboten en jachten gebruikt.


Glas-glas zonnepanelen 

Deze panelen zijn nieuw en hebben een langere levensduur dan alle andere soorten panelen. 

Het is algemeen bekend dat zonnepanelen degraderen tijdens de levenscyclus.
Bij glas-glas zonnepanelen is dit niet het geval. Ze zijn wel een stuk duurder. 

gasloos wonen
gasloos wonen

Panelen partners