Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Zonnepanelen

Zonnepanelen op huis

Met zonnepanelen bent u uw eigen energieleverancier. Er zijn veel vragen over zonnepanelen. Hoe werkt een zonnepaneel? Welke zonnepanelen zijn er? Wat kosten zonnepanelen? Zijn mijn zonnepanelen nog te verzekeren? Er zijn dan ook vele soorten en kwaliteitsverschillen in zonnepanelen. Om al deze vragen te beantwoorden, is het erg belangrijk dat u snel contact opneemt met een van onze zonnepaneel partners. Deze zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van zonnestroominstallaties.

zonnepanelen pannedak

Kies voor hoge kwaliteit en A merk panelen

Bij het kopen van zonnepanelen is het belangrijk dat u niet voor de goedkoopste panelen gaat, maar voor kwalitatief goede zonnepanelen kiest. Vele merken geven u 15 jaar garantie, maar als het bedrijf dan niet meer bestaat en uw zonnepaneel is defect, kunt u deze garantie niet meer claimen.

Hoe herkent u een A-merk zonnepaneel? Vaak hebben A-merk zonnepanelen een hogere opbrengst dan een B-paneel. Ook zult u vaak zien dat de duurdere zonnepanelen een A-kwaliteit hebben. Laat u goed informeren bij een specialist.

A kwaliteit zonnepanelen

A-kwaliteit zonnepanelen

De prijs van A-kwaliteit zonnepanelen is flink gedaald. Daardoor lijkt het verschil tussen de A en B merken kleiner te worden, maar dat is niet het geval. De overheid heeft ervoor gekozen om de subsidies voor zonnepanelen in te perken.

Maandelijkse kosten zonnepanelen

De maandelijkse kosten voor een gemiddelde zonnestroominstallatie hangt sterk af van hoeveel de zonnestroominstallatie heeft gekost. Met een zonnestroominstallatie verdient u altijd uw investering terug! Als een gemiddelde zonnestroominstallatie 5000 euro heeft gekost, dan kunt u de btw terugvorderen. 5000 euro – 21% btw = 3950 euro. Een zonnestroomsysteem van goede kwaliteit gaat ongeveer 25 jaar mee.

Als u 3950 euro deelt door 25 jaar (met andere woorden 300 maanden) zijn de kosten maar 13,20 euro per maand! In deze 25 jaar zou de omvormer een keer stuk kunnen gaan, maar veel merken geven hierop garantie.

Wat leveren de zonnepanelen op? Als uw zonnestroominstallatie 3000 kWh per jaar kan opwekken tegen een elektriciteitsprijs van 0,22 euro, levert de zonnestroominstallatie 3000×0,22 = 660 euro per jaar op. Per maand is dit 55 euro. Maak snel een afspraak met de gecertificeerde zonnestroominstallateur! Deze kunt u alles vertellen over zonnepanelen.

zonnepanelen schuin-plat dak

Plaatsing op plat of schuin dak

Er zijn meerdere manieren en plaatsen waarop u de zonnepanelen kunt laten plaatsen. Dit alles is afhankelijk van uw woning. Het voorkomendst is dat de panelen geplaatst worden op een plat of een hellend dak. Het is goed om rekening te houden met de hoek waaronder de panelen geplaatst worden. Met een gemiddelde hellingshoek van 45 graden, wekken de zonnepalen de meeste energie op.

Bij de gemiddelde woning met een hellend dak is het dak vaak rond de 40 graden. Dit is dus uitstekend om zonnepanelen op te monteren. Heeft uw woning een groot plat dak, dan kan er door middel van plat dak beugels een constructie worden gebouwd om de zonnepanelen ook schuin te monteren.

String omvormers

Bij een stringomvormer worden de panelen in een serie aan elkaar gekoppeld in lange ‘strings’. Deze strings worden vervolgens aan de omvormer gekoppeld. Dit is het voorkomendste type installatie en wordt toegepast wanneer de panelen allemaal dezelfde kant op staan. De stringomvormer heeft vaak wel twee aansluitingen waardoor er een 2string gemonteerd kan worden op een andere zijde van het dak.

Het voordeel van deze systemen is dat ze relatief simpel zijn: met weinig verschillende onderdelen hebben ze een kleine kans op storingen. Bovendien, als er al een storing zou zijn in de omvormer, dan is deze meestal goed bereikbaar en dus gemakkelijk om te vervangen. Om elk paneel apart te kunnen uitlezen en het maximale rendement uit de string te halen, kunt u gebruik maken van optimizers.

String omvormer

Voordelen van zonne-energie

Er zijn verschillende manieren waarop je de energie van de zon kunt gebruiken om het energieverbruik van je huis te verminderen:

Schoon en duurzaam: Zonne-energie is een schone en duurzame bron van energie, omdat het gebruik maakt van de zon als bron van energie. Het produceert geen giftige afvalstoffen of vervuiling.

Onbeperkte hoeveelheid energie: De zon is een onuitputtelijke bron van energie, dus er is geen risico op uitputting van de bron.

Lagere energiekosten: Zonnepanelen kunnen de elektriciteitsrekening verminderen, omdat ze energie opwekken uit de zon, in plaats van energie te kopen van een energiebedrijf.

Onderhoudsvriendelijk: Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en kunnen jarenlang probleemloos werken.

Vermindering van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen: Door te investeren in zonne-energie, kan een land afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en meer afhankelijk worden van duurzame energiebronnen.

Zonne-energie opslaan

De zon schijnt overdag, terwijl u in de avond de meeste energie verbruikt. Hierom is het de meest voor de hand liggende keuze om uw opgewekte stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Het net fungeert dan als een grote batterij. De zon schijnt overdag, terwijl u in de avond de meeste energie verbruikt. Het is dan ook de meest voor de hand liggende keuze om uw opgewekte stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

Het net fungeert dan als een grote batterij om zonne-energie in op te slaan. Tijdens de avonduren kunt u vanuit het net de stroom weer gebruiken. Als de zonnepanelen meer energie opwekken dan u verbruikt, dan kunt u uw teveel aan opgewekte stroom verkopen aan het net. Als de zonnepanelen niet voldoende energie hebben opgewekt tegenover uw verbruik, wordt de aanvullende stroom uit het elektriciteitsnet gebruikt.

Micro omvormer

Mirco omvormers

Bij een micro-omvormer heeft elk paneel zijn eigen omvormertje. Deze zijn allemaal direct aangesloten op de 230 V wisselstroom in de meterkast. Het voordeel hier is dat elk paneel zijn eigen MPP-tracking heeft. Zulke systemen worden vaak toegepast bij installaties waarbij de panelen allemaal verschillende hellingshoeken en oriëntaties hebben of bij kleine systeempjes van drie of vier panelen. Het nadeel is dat het systeem meer onderdelen heeft en daardoor iets storingsgevoeliger wordt.

De omvormers zelf worden ook blootgesteld aan zwaardere omstandigheden (bijvoorbeeld hoge temperaturen zo vlak onder de panelen) en als ze eens kapot zouden gaan, dan is het moeilijker om ze te bereiken en te vervangen. Daar staat dan weer tegenover dat de opbrengst van ieder paneel afzonderlijk kan worden bekeken, in plaats van het alleen kunnen bekijken van de opbrengst van het systeem als geheel. 

Stroom terugleveren

Terugleveren en salderen van stroom is de meest voorkomende oplossing in Nederland. Dit is echter niet de enige mogelijkheid; u kunt ook een eigen thuisbatterij aanschaffen bij uw zonnepanelen, waarin u de opgewerkte zonne-energie kunt opslaan. De stroom die u niet direct gebruikt, gaat naar de thuisbatterij. Let wel op: als de batterij vol is en uw zonnepanelen wekken nog steeds stroom op, gaat de stroom verloren. Als de batterij leeg is en u meer stroom nodig heeft, kunt u dit krijgen via het net.

Stroom terugleveren

Zonne-energie advies

Nu zonne-energie steeds populairder wordt, zijn steeds meer mensen op zoek naar advies over zonne-energie. Hoewel er veel deskundigen over zonne-energie zijn, kan het moeilijk zijn om te weten wie te vertrouwen is. Er zijn enkele dingen die u in gedachten moet houden als u advies over zonne-energie zoekt. Ten eerste, zorg ervoor dat de persoon met wie u spreekt gekwalificeerd is om zonne-energieadvies te geven. Er zijn veel zonne-energiebedrijven en ze zijn niet allemaal gelijkwaardig. Doe wat onderzoek naar het bedrijf voordat u met iemand spreekt en zorg ervoor dat ze een goede reputatie hebben.

Ten tweede, wees niet bang om vragen te stellen. Als u ergens niet zeker van bent, vraag dan om opheldering. Hoe meer informatie u heeft, des te beter u in staat zult zijn om te beslissen of zonne-energie wel of niet iets voor u is. Ten derde, vraag om meerdere meningen. Het is altijd een goed idee om met meer dan een persoon over zonne-energie te praten voordat u een beslissing neemt. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de voor- en nadelen van zonne-energie. Als u deze tips volgt, bent u er zeker van dat u het best mogelijke zonne-energie-advies krijgt.

isde subsidie

BTW-zonnepanelen

Nieuw in 2023 0% btw voor zonnepanelen op woningen vanaf 1 januari 2023. Voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning geldt op dit moment een btw-tarief van 21%. De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel aangenomen om dit btw-tarief per 1 januari 2023 te verlagen naar 0%. Dus geen ISDE-subsidie.

Tevreden klanten

R.m.Oosting

Eerlijk en oprecht advies en denkt ook out of the box

Zeer fijne ervaring gehad met Raymond. Ik wilde graag een bepaald systeem hebben maar na het gesprek met Raymond van gasloze woningen bleek dit niet het beste systeem te wezen voor mijn woning. Raymond heeft een mooi en degelijk advies gegeven waar ik zeer blij mee ben en ook nog goedkoper dan het systeem wat ik zelf via een internetsite had geselecteerd. Top bedrijf die echt eerlijk en oprecht advies geeft.

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

Onze tips over zonne-energie

pvt panelen
PVT-panelen
zonnepanelen pannedak
Zonnepanelen
zonneboiler platdak
Zonneboiler