Warmtepompen

Stappenplan gasloos wonen

Heliotherm Oostenrijk

Heliotherm startte de ontwikkeling en productie van warmtepompen in 1987 in Tirol. De kwaliteit, betrouwbaarheid en decennia-lange ervaring hebben de weg vrij gemaakt voor de snelle acceptatie van hoogwaardige warmtepompsystemen voor huizen en grote projectmatige toepassingen. Omdat grondboringen en open water bronnen in sommige landen beperkt toepasbaar zijn en de vraag naar hoog-efficiënte warmtepompen toenam, besloot Heliotherm om lucht-water systemen te gaan maken, met een vereiste: vergelijkbaar of beter dan grondgebonden systemen. En met beter bedoelt Heliotherm ‘aantoonbaar beter’. Heliotherm warmtepompen: aantoonbaar stiller, beter, betrouwbaarder.

Gasloos wonen partner duurzame installaties

U kent wellicht iemand met een Heliotherm warmtepomp

Iedereen die op zoektocht gaat naar een warmtepomp voor renovatie of nieuwbouw heeft wel eens van de Oostenrijkse fabrikant Heliotherm gehoord. Wellicht kent u iemand met een Heliotherm, heeft u zich wel eens verwonderd over hoe stil een Heliotherm is, of bent u geïntrigeerd over hoe een Heliotherm lucht-water warmtepomp qua investering en return on investment niet onder doet voor een grondgebonden systeem. Ook weet u wellicht al dat Heliotherm zich in het hogere segment bevindt en zich onderscheidt met aluminium en glazen behuizing, geen zichtbare leidingen of kabels, en zowel bij nieuwbouw als renovatie past.

Omdat een investering in een warmtepomp een jaarlijkse besparing betekent, is het zaak dat het elektraverbruik in de overweging wordt meegenomen. De prestaties van een Heliotherm bij 2º en bij –7ºC spreken boekdelen: vanwege de korte (ong. 1 tot 3 minuten) ontdooicyclus en het feit dat een Heliotherm geen gebruik maakt van elektrische bijverwarming, kan deze besparing behoorlijk oplopen, met name vergeleken met minder duurzame systemen.

We vertellen u graag meer, maar eigenlijk laten we het liefst onze klanten het woord doen. Mond-op-mond reclame werkt nog altijd het beste. De heer Jerry Pieters was de eerste klant van Heliotherm in Nederland: een bodemgebonden systeem met direct-verdampende CO2.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!