Stappenplan gasloos wonen

Warmtepomp weetjes

Warmtepomp weetjes lees je hier; Een gasloze woning begint niet met een warmtepomp. Op ons platform ziet u vele mogelijkheden om uw woning gasloos te verwarmen. Voor elke woning is een andere toepassing. Op deze pagina geven we aan wat een warmtepomp nou eigenlijk is, wat voor warmtepompen er zijn en wat veel voorkomende problemen zijn.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een compressor die energie omzet in warmte. Een warmtepomp bestaat uit meerdere onderdelen. Het binnendeel (de hydromodule), het buitendeel en een ketel om warm water te maken. Om te douchen. Deze drie onderdelen maken samen de warmtepomp. De warmtepomp wordt gebruikt om een woning (duurzaam) te verwarmen en duurzaam warm water voor te bereiden. Hierin zijn meerdere opties. De ketel kan worden met een zonne-spiraal. Dat wil zeggen dat er een zonneboiler van maken kan. De ketel wordt van het water op de warmtepomp niet van de weg. Dit is veel energie. Indien de woning geschikt is voor zonnepanelen dan u ook nog eens gratis energie opwekken!

Installatie warmtepomp gasloos wonen

Soorten waterpompen

De 4 meest bekende warmtepompen zijn: 

  1. Hybride warmtepomp
  2. Lucht water warmtepomp
  3. Ventilatie warmtepomp
  4. Grondgebonden warmtepomp

Om er achter te komen welke warmtepomp bij u verleden klik dan hier.

Meest problemen

Een warmtepomp die veel geluid maakt kan zijn warmte niet afgeven. Dat wil zeggen dat het afgiftesysteem niet in orde is. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De drie belangrijkste zijn:

  • De vloerverwarming heeft teveel zones die open en dicht gaan
  • Er is te weinig waterbuffer in het systeem
  • Het vermogen van de warmtepomp komt niet overeen met het afgiftesysteem

Allicht kan een van onze partners u op weg helpen met het oplossen van een van deze problemen van bij de maken van een keuze van een warmtepomp. Bent u opzoek naar een partner bij u in de regio dan biedt onze installateurpagina een uitkomst.

 

Bekijk onze partners

CV ketel vervangen door warmtepomp - Gasloos wonen